woensdag 4 juni 2014

Een scheiding vol gel en wax.






















Na lange discussies of hevige ruzies komt er maar geen oplossing. Na kleine frustraties en ergernissen realiseer je plotseling dat je niet meer van elkaar houdt. Er zit gewoon niets anders op. Je gaat scheiden.

Nederland kent jaarlijks ruim 30.000 echtscheidingen. Valt mee? Nee. Dat zijn namelijk meer dan 80 scheidingen per dag. Echtscheidingen aan de lopende band als je ’t mij vraagt. De beslissing is snel gemaakt. Je hebt er scheid aan, maar dan komt de onheil. Wie krijgt de televisie, wie krijgt de kast en wie krijgt het servies? En wat doen we met de kinderen? In totale wanhoop zit er niks anders op. Je zit als het ware met je handen in het haar, wat overigens ook niet echt bevorderend is voor je scheiding. Dus je vraagt om hulp. En aangezien je dat huwelijk ook niet onopgemerkt hebt laten verlopen, ga je die echtscheiding ook maar gelijk aan de grote klok hangen.

Je belt Annemarie van Gaal en Goedele Liekens. Zij en een berg andere specialisten gaan je helpen met de verdeling van de televisie, de kast, het servies, de kinderen en het aan de grote klok hangen van je echtscheiding. Met de ring nog aan je vinger en je ziel onder je arm, ga je met z’n tweeën het zogenaamde Divorce Hotel binnen.

In Divorce Hotel word je werkelijk met alles geholpen wat je maar kan bedenken bij een echtscheiding. Advocaten, financiële adviseurs, psychologische bemiddelaars en weet ik ’t niet allemaal, buigen zich over je wanhopige situatie. Je krijgt nog net geen pedicure behandeling. Aan het eind zeg je doei tegen Annemarie en Goedele, doei tegen het hotel en doei tegen je ex. Geen handen meer in het haar, maar een met overdaad aan gel en wax verzorgd kapsel. Die scheiding blijft wel zitten.

2 opmerkingen: