dinsdag 10 juni 2014

Zand erover.


Je bent per ongeluk vergeten dat je tante gisteren jarig was. Dat kwam namelijk omdat de verjaardagskalender op de wc nog op mei stond, terwijl het al een dikke week juni is. Maar dit was niet de enige reden. Je bent die dag alleen naar de wc gegaan om de grote boodschap te doen en aangezien je geen ogen in je achterhoofd hebt, is die verdomde verjaardagskalender je even ontgaan.

Toch is je tante zwaar pissig op je. Ze kreeg trouwens ook nog geld van je, dus het vergeten van haar verjaardag was als een soort druppel die de emmer deed overlopen. Als je ’t mij vraagt was dat óf een huge ass druppel óf een extreem kleine emmer. Maar de emmer is nou eenmaal overgelopen en je tante Kor – ze noemen haar ook wel Kortlontje – is tot de bekrompen conclusie gekomen dat ze geen contact meer met je wilt.

Je vindt haar reactie overdreven, je vertikt het om haar nog te feliciteren en dat geld kan ze ook vergeten. Maar de ruzie tussen jou en je tante vreet aan de hele familie en dat moet stoppen. Als redder in nood schiet de overdreven begripvolle en altijd vriendelijke evangelische-omroep-presentator Bert van Leeuwen te hulp. Niet uit zichzelf natuurlijk. Een malloot uit de familie heeft je opgegeven voor ‘Het Familiediner’. Daar zat je op te wachten.

Nadat Bert het hele ruzieverhaal van twee kanten heeft gehoord, legt ie de hamvraag maar op tafel. ‘Stap je in die limousine of niet?’ Om te profiteren van de situatie, zeg je braaf: ‘Is goed Bert.’

Want achteraf kun je nagenieten van een leuk limousine ritje en een luxe diner met zand erover. Het was voor herhaling vatbaar, dus die verjaardagskalender blijft nog mooi een jaartje op mei staan. Per ongeluk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten