maandag 18 augustus 2014

Ik zoek een nieuwe tv.

Op zoek gaan naar een nieuwe televisie. Voor sommigen een beslissing die snel gemaakt is, maar voor sommigen ook een ontzettend lastige opgave. Je wordt doodgegooid met vergelijkingswebsites en je gaat scheel kijken van de specificaties. Tweakers - 'Het kleinste detail kan de grootste reden zijn bij het kiezen van een televisie', maar de hamvraag blijft: ‘Welke wordt het?’

Zoals ik al zei, zijn er (te) veel websites die je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een televisie. Als complete televisie dummy/leek is het zelfs makkelijk om een televisie te vinden die bij jou past.

En dat passen is gelijk één van de eisen/criteria waar je op moet letten. Over het formaat (het aantal inch) van een televisie wordt namelijk vaak te kortzichtig over gedacht. Want groter is beter en groter is mooier. Nee. Niet dus. Je moet het formaat van je nieuwe televisie aanpassen aan het formaat van je woonkamer en de inrichting daarvan. Klinkt logisch. Maar bij mensen die in een flatje wonen en een televisie hebben van maatje bioscoop, denk ik toch dat het ‘logische’ gedeelte niet is aangekomen. Dat je situaties krijgt waarbij mensen vragen of je nieuw behang hebt en waarop jij (voor de zoveelste keer) antwoordt met: ‘Nee dat is de tv.’

Naast het formaat heb je uiteraard nog criteria als het merk, de prijs, het aantal pixels en ga zo maar door. Maar nee, ik ga daar niet mee door. Eén tip; Mocht je toevallig iemand zijn die op zoek is naar een nieuwe televisie, kijk dan eens op www.tweakers.net onder de categorie ‘Televisies’. Een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website die je stap voor stap meeneemt naar jouw ultieme tv. En nog één tip; Kijk niet alleen naar specificaties. Reviews zeggen vaak veel meer.

De grootste truc is misschien wel de tijd nemen en het geduld hebben tijdens het zoeken en kiezen. Want iedere knuppel kan een televisie kopen, maar niet iedere knuppel kan een bioscoop beginnen. Behalve bij MTV Cribs.

1 opmerking:

  1. Er is inderdaad ontzettend veel keuze bij het kopen van een televisie. Ik zit nu een beetje rond te kijken en zie door de bomen het bos bijna niet meer. Groot is niet altijd beter, je wilt immers niet bovenop het beeldscherm zitten.

    BeantwoordenVerwijderen