dinsdag 5 augustus 2014

Verwaarloosde kamerplantjes.





















Het klinkt je vast bekend in de oren wanneer ik zeg dat de televisie steeds vaker aan staat. Ze staat aan, maar er wordt geen aandacht aan geschonken. Ze staat aan, maar niemand hoort, ziet of reageert op wat ze te melden heeft.

De televisie staat aan en smeekt naar oogcontact met de mens, maar de mens is keihard. Genadeloos wordt ze vervangen door andere gadgets die meer hebben te bieden dan het inmiddels decoratieve accessoire. Kieskeurig.nl heeft nog net niet de optie om televisies met kamerplanten te vergelijken. Zo decoratief is ze aan het worden. Zo met-één-been-in-het-graf is ze aan het worden.

Maar het komt niet door haarzelf, ze doet tenslotte haar uiterste (innovatieve) best om met de tijd mee te gaan. Langzaamaan wordt ze uitgebonjourd. Mensen zijn niet meer trouw aan de televisie en men is continu op zoek naar iets nieuws, iets anders, iets gebruiksvriendelijker. De mens is keihard en gaat lekker vreemd met meneer Smartphone en mevrouw Tablet. Uitzending gemist is sexy, begripvol en toegankelijk voor iedereen. Dat streamen is helemaal hip en leuk, maar klinkt als een slet.

Maar wie kan het de mens kwalijk nemen. De televisie niet, want die is niet meer en niet minder dan een kamerplant. En water geven zit er ook niet in. Is het dan nu gewoon een kwestie van afwachten totdat meneer Smartphone en mevrouw Tablet worden uitgebonjourd en naast televisie komen te liggen?

Kijk ze nou, drie uitgedroogde, deco kamerplantjes op een rij. Wederom zonder genade uitgebonjourd voor een gadget die nóg toegankelijker en nóg meer begrip heeft voor de mens. Een gadget die nóg beter voldoet aan onze ‘behoeften’. Nóg sletteriger, net als ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten