vrijdag 16 mei 2014

Puur natuur in een nieuw jasje.




















In het begin schiep God hemel en Aarde. Omdat het zo tering donker was, zei God dat er licht moest komen. Er kwam licht en God zag dat het goed was. Vervolgens schiep God zon, zee, strand en een hoop wezens in het water en op het land. En God zag dat het goed was. Tot slot schiep God Adam en Eva. En God zag dat er even iets misging.

‘Oh my God, hij heeft een grote lul!’ hoort God opeens uit Eva’s mond komen. Eva nam zo te horen geen blad voor haar mond. Overigens was er überhaupt noch voor haar mond, noch voor haar vrouwelijk geslacht een blad te zien. Hoe had dit in hemelsnaam kunnen gebeuren? God, de regisseur der regisseurs van alles en iedereen op Aarde en de Steven Spielberg van de hemel, nam zijn script bij de hand. Hij was voorbereid op allerlei scenario’s, waaronder één met een appel en een slang, maar dit scenario had God niet aan zien komen. Een opsomming van godver, kut en cut kwam uit Gods mond als donderslag bij heldere hemel. Hij zag de bui al hangen.

Een helderblauwe lucht veranderde in een tering donkere onweersbui op het Mogo Mogo eiland. ‘Cut!’ werd er geroepen door iemand van de crew van het programma ‘Adam Zoekt Eva’. Het betreft een moderne variant op het originele verhaal. Adam en Eva in een nieuw jasje, maar dan zonder jasje. Letterlijk en figuurlijk. Naast het feit dat Adam en Eva geen kleren aan hebben, is meerwaarde ver te zoeken in de overdosis naaktheid. Zoals het spreekwoord luidt: ‘Niets om het lijf hebben.’

Daten in de meest pure vorm. Pure onzin als je ’t mij vraagt. Het deed me denken aan ‘Dating In The Dark’. Alleen zie je bij Dating In The Dark geen hand voor ogen en bij Adam Zoekt Eva juist alles behalve een hand voor ogen. Maar zie je echt alles wanneer je iemand naakt ziet? Nee. Ik vind dat kleding en accessoires juist meer over iemand zeggen dan een naakt lichaam.

Een nieuw jasje of helemaal geen jasje, laten we in godsnaam stoppen met dit nakende, semi datingprogramma. Ik ben trouwens vergeten te vertellen dat het ondertussen gestopt is met de onweersbui op het eiland Mogo Mogo. God, de regisseur der regisseurs van alles en iedereen op Aarde, kon het namelijk niet meer aanzien. Met één druk op zijn exclusieve Genesis afstandsbediening verdween het Adam Zoekt Eva eiland genaamd Mogo Mogo in de diepte van de oceaan. En God zag dat het goed was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten